Om Lena Breitner

Jag som skriver denna blogg heter Lena Breitner Ekberg. Jag jobbar som journalist och började gräva i arkiv vid 23 års ålder, då inom släktforskningsområdet. Nyfikenheten på min egen och min familjs historia ledde till att jag tog en fil kand i historia och en fil mag i ekonomisk historia vid Lunds universitet. Jag har också gått på Författarskolan vid Lunds universitet, vilket gett mig en fil mag i litterärt skapande.

Av sådant som anknyter till denna blogg kan jag också nämna att jag skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien, och min man Gunnar Ekberg och jag guidar sedan 2010 i Malmö på temat hemligheter och spionage. Våren 2020 kom vi ut med boken Det hemliga Malmö (Arx förlag)- Av annat onödigt vetande så har jag skrivet en bok om argentinsk tango.

Vill du kontakta mig går det bra på breitnerekberg(at)gmail.com.

4 kommentarer till Om Lena Breitner

 1. Jan-Eric Ramberg skriver:

  Efter att ha sett ”IB – hemligare än Säpo” slog det mig att den idag kunde hetat ”EXPO – hemligare än Säpo”, Hade man bara bytt ut vänster mot höger och diverse vänsterförkortningar mot SD, så är vi ju där! Och ang. J G, Jo jag har läst din mans bok för tjugo å sedan, och ens om man tar 50 procent sanning från varje, så med vad som hänt runt i kring så känns ju Gunnars historia betydligt stabilare. Och (man skall aldrig börja en mening med och sade min svensklärare, men jag känner mig rebellisk), så verkade Marina Stagh vara betydligt värre människa än man kunde tro!

  • Lena Breitner skriver:

   Hej Jan-Eric
   Hänger inte riktigt med på jämförelsen, men viktigt att vara källkritisk. Du får gärna börja meningar med och.
   Hälsar
   Lena

 2. ollealle skriver:

  Hej
  Debatten på Smålandsposten under kulturnatten ligger inte bakom betalväggen. Vi sände den live på webben och den går att se i sin helhet i repris.
  http://www.smp.se/tv/owf994xs/

 3. Båtflyktning skriver:

  Du har en interessant blogg som jeg vil følge med. Om Vietnamkrigen på norsk kan du lese her:
  http://vietnamkrigen.wordpress.com
  Hilsen
  Båtflyktning

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s