Lindelöws bokförlag ger ut Paul Frigyes Guilloubok

Expressen kan i dag avslöja att journalisten Paul Frigyes bok om Jan Guillou kommer att ges ut, men då på ett annat förlag. Den som tagit på sig uppdraget är Lindelöws bokförlag i Göteborg. Något utgivningsdatum uppges ej vara satt, men däremot utlovas ett tilläggskapitel om ”dramatiken och haveriet i SVT Morgon”. Ganska humoristiskt med att utlova ett tilläggskapitel, eftersom det var det Jan Guillou själv utlovade till sin pocketversion av de så kallade yrkesmemoarerna. Hoppas dock att Frigyes tilläggskapitel blir mer av reflekterande art än Guillous uppstötningar efter KGB-affären som knappast gjorde någon klokare.

Det finns onekligen något hotfullt mellan raderna när Jan Guillou får frågan om han har något att säga till Frigyes:

”Att han fick alldeles tillräckligt med ris över ryggen första gången och det är väldigt oklokt att dra på sig det här problemet en gång till”, säger Guillou till Expressen.

Själv ser jag fram emot den kommande utgivningen.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Jan Guillou, Journalistik. Bokmärk permalänken.