Morten Jerntofts dokumentär om Arne Lund nu tillgänglig på nätet

För någon dag sedan skrev jag om den norske journalisten Morten Jerntofts dokumentär om norrmanen Arne Lund som värvades av amerikanarna för att göra operationer in i Finland och Sovjet. Fem dagar före sin död berättar han för första gången för offentligheten om vad han varit med om. Hans barn vet ingenting, men de anade att han bar på något. Programmet finns nu tillgängligt på nätet här. Detta får ni absolut inte mista. Det är en gripande berättelse, inte minst då man får följa de sex döttrarnas reaktioner.

Här kan ni också läsa mer om fallet.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Finland, Kalla kriget, Norge, Sovjet, Sovjetunionen, underrättelsetjänst, USA. Bokmärk permalänken.