Två nya repriser av P3 Dokumentär i programtablån – men var är Sjukhusspionen?

I går upptäckte jag att Sveriges Radio lagt upp två nya program i tablån för P3 Dokumentärs sändningstid. Som tidigare nämnts så är lördag kl 18.03 vikt för reprisen för den omdiskuterade CIA:s propagandakrig. 

På programtiden 13 april kl 18.03 är nu Porrkriget från 2009 programsatt. På programtiden den 20 april kl 18.03 är nu Baltutlämningen programsatt.

Inget fel i att sända repriser, men det finns ett litet problem.

Det är i dag 377 dagar sedan Sveries Radios juridiska avdelning utlovade den f d IB-agenten Svante Winqvist ett beriktigande då P3 Dokumentär hängt ut honom som klandervärd för saker han inte gjort. 

Det tog 223 dagar innan en intervju med Svante Winqvist genomfördes. I dag har vi väntat 155 dagar på resultatet. 

I november förra året utlovade den exekutiva producenten Amanda Rydman skriftligen att en ny version av Sjukhusspionen skulle sändas efter årsskiftet. Vilket årsskifte som åsyftades angavs dock ej. 

Undertecknad undrar ju naturligtvis vad som hänt. SR:s programtablåer har studerats under lång tid. Ingen ny Sjukhusspion i sikte. Vad händer?!? 

En bakgrund till en snart fyrtioårig relation mellan Svante Winqvist och Sveriges Radio har ni här. 

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Journalistik, Sjukhusaffären, Sjukhusspionaffären, Sveriges Radio. Bokmärk permalänken.