Jan Guillou får frankerat kuvert för att svara på fråga om GW:s världssensation

Jag har ägnat många inlägg på denna blogg åt Jan Guillous trovärdighet. Detta ämne intresserar tydligen inte bara mig. Olof H Johansson, som driver sajten Brottsanalys, har skrivit ett personligt brev till Jan Guillou efter hans krönika i Aftonbladet den 24 februari i år.

Under rubriken ”För övrigt anser jag att…” skriver Jan Guillou att:

”… Leif GW verkligen är att gratulera för sitt avslöjande i tv att han klarat tio gamla outredda mord. Dock har denna världssensation fått mysteriöst lite publicitet.”

Nu vill Brottsanalys att Guillou svarar på vilka dessa tio gamla outredda mord är som GW klarat upp, samt naturligtvis (då morden de facto klarats upp) veta när åtal väcktes och när domarna i samtliga tio fall föll.

Brottsanalys har skickat med ett frankerat kuvert för säkerhets skull, för att garantera sig om svar. Brevet, som är artigt men också riktigt underhållande skrivet, kan läsas här. Vi får väl se om Janne svarar.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Jan Guillou, Journalistik. Bokmärk permalänken.