Ny ”Sjukhusspion” från P3 Dokumentär efter nyår

P3 Dokumentärs redaktion har i veckan meddelat den tidigare IB-agenten Svante Winqvist att de håller på att mixa en ny version av dokumentären ”Sjukhusspionen”. Detta med anledning av att programmet togs bort från SR:s hemsida i våras.

SR har sedan i våras uppgett att det borttagna programmet varit borttaget p g a tekniskt problem, men för en kort tid sedan ändrades motiveringen till att ”av upphovsrättsliga skäl sparades programmet endast i 30 dagar”. Programmet har dock som pod-version varit nedladdningsbart i minst ett år från att det sändes våren 2011, varför det är oklart vad dessa 30 dagar syftar på.

Samtidigt har SR själva till Svante Winqvist medgett att de tagit bort programmet då han protesterat mot felaktigheter i programmet och där han ifrågasatt att han hängts ut som klandervärd utan att låta honom få kommentera anklagelserna.

Meddelandet till Winqvist är nu att den intervju som genomfördes sju och en halv månad efter hans påpekande har kommit SR tillhanda och att man nu håller på att bearbeta materialet.

”Vi avser att mixa en version av programmet, där du kommer till tals”, skriver Amanda Rydman till Winqvist. ”Arbetet har dragit ut på tiden av olika skäl, men efter årsskiftet kommer vi att kunna lägga ut en ny version.”

För er som inte följt turerna, läs här.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Journalistik, Sjukhusaffären, Sjukhusspionaffären, Stasi, Sverige. Bokmärk permalänken.