Offerförening tycker att Ikea borde offentliggjort hela DDR-utredningen

Offerföreningen 17 juni 1953 har ett referat och kommentarer till presskonferensen i Berlin i fredags då Ikea medgav att produktionen av möbler i DDR inbegripit fångar, varav en del varit politiska sådana. Föreningen är kritisk till att man endast offentliggjorde en sammanfattning av utredningen och inte hela utredningen.

I fredags skickade Ikea ut ett pressmeddelande på en dryg sida. Den har ni här. För den journalist som särskilt bad om det skickades det även ut en s k summary på fyra sidor (tre om man tar bort omslagssidan). Offerföreningen tycker att hela utredningen borde ha offentliggjorts.

Föreningen har även gjort en länklista till vad tysk media skrivit i ärendet. Läs här. 

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i DDR, Sverige. Bokmärk permalänken.