Stasiforskare från 16 länder visar sitt stöd för Helmut Müller Enbergs

Frankfurter Allgemeine Zeitung publicerar i dag söndag uppgifter om att Stasiforskare från bland annat USA, Kanada och fjorton andra europeiska länder visar sitt stöd för forskaren vid Myndigheten för Stasiarkivet, BStU, Helmut Müller Enbergs, vars arbetsgivare inte stöttar honom i en pågående rättstvist kring utpekandet av två Stasiagenter i en bok. Jag ser ingenting på FAZ hemsida, utan har hittat uppgiften på MMNews här.

För er som inte känner till den rättsliga striden kring ”Bob” och ”Petra” kan ni läsa mer här på tyska och för den som föredrar svenska sammanfattningar kan läsa här och här.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i BStU, DDR, Forskning. Bokmärk permalänken.