Artikel om Stella Polaris och Föreningen Sveriges öga och öra i Weekendavisen

Jag ligger efter i bloggandet. I fredags publicerade danska (och eminenta) tidningen Weekendavisen en artikel om Föreningen Sveriges öga och öras aktivitet på Malmö Brygghus. Artikeln handlade om ett historiskt föredrag om den hemliga finsk-svenska Operation Stella Polaris av författaren och journalisten Johanna Parikka Altenstedt. En hel del av artikeln bestod av en resumé om föredraget och vad Stella Polaris var för något. En del av artikeln handlade om föreningen som sådan och intervjuer med åhörare. Och arrangörer (typ med mig).

För er som inte vet vad Stella Polaris är kan ni förkovra er lite på Johannas hemsida här. En inläst version av artikeln finns här. För er som vill läsa kan man pröva e-avisen, som finns på prov som 24-timmarsinloggning här. 

 

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Finland, Svensk neutralitet, Sverige. Bokmärk permalänken.