Biskop emeritus Martin Lind, uttalar sig om nedlagd utredning och om Radlers tid i Lund

SR P4 Västerbotten har intervjuat Martin Lind, biskop emeritus i Linköpings stift, som kommenterar det faktum att Luleå stift lagt ner sin disciplinutredning gällande Aleksander Radler. Utredningen lades ner då Aleksander Radler själv begärt att hans rätt att verka som präst dras tillbaka. Saklig grund föra att pröva fallet finns alltså inte längre, något som Martin Lind beklagar.

Lind uppmanar själv de som misstänker att de finns i Stasiarkivet att ansöka om detta till Myndigheten för Stasiarkivet, BStU, i Berlin. En av dem som redan ansökt är Martin Lind själv, som berättar att han haft en långvarig kontakt med Radler, allt sedan Radler anlände till Lund 1968.

Intervjun här.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.