”Stasi-Kinder” – ny bok och dokumentär om barnen till Stasimedarbetarna

Tyska tidningen Focus berättar i en artikel här om en ny bok och tillhörande dokumentär av Ruth Hoffmann och som kommer att presenteras på bokmässan i Leipzig 15-18 mars.

Boken heter ”Stasi-Kinder” (Stasi-barn) och handlar om Stasiofficerarnas barn. Närmre bestämt om barnen till de Stasiofficerare som var stationerade på huvudkontoret på Norrmannenstrasse.

Stasi-barnens berättelser är väldigt varierande. En man minns att hans slängde hans manchesterbyxor med motiveringen att ”de var från Väst”.

Den dokumentären hade jag velat se! Den som har tips om var den kan ses – hör av er!

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i DDR, Stasi. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Stasi-Kinder” – ny bok och dokumentär om barnen till Stasimedarbetarna

 1. Ping: Sändning för Stasi-kinder hittad | Tankar om IB

 2. Det finns ett reportage från bokmässan med Ruth Hoffmann här http://www.mdr.de/buchmesse/mdr-und-ard/ard-auf-der-buchmesse100_page-2_zc-ad1768d3.html
  Vad jag försto av det kommer mdr sända flera avsnitt om Kinder des Ostens. Jag kollade deras program och med start i morgon vid 10-tiden startas serien och förtsätter varje Tisdag en tid framåt.
  Stasikinder visas den 10 April, förhoppningsvis kan vi se avsnitten via Sendung verpasst

 3. Roger Klang skriver:

  Den kommer säkert att läggas upp på Youtube. Tror du inte?

  Mvh Roger Klang

Kommentarsfältet är stängt.