Omkring 6 000 rapporteras ha kommit på öppningsdagen av Stasimuseum. Haus 1 verkar vara sig likt

Flera tyska tidningar rapporterar om att nya Stasimuseum har öppnat igen. En tidning rapporterar om att över 5 000 personer rapporteras ha besökt museet och det nyrenoverade Haus 1, dvs huvudbyggnaden för Stasihögkvarteret. BStU anger siffran 6 000 här. Berliner Zeitung rapporterar här. Tv-stationen ZDF har ett inslag här, där man också får se klipp från stormningen i januari 1990.

Oavsett om det är stillbilder eller rörliga bilder tycker jag att både Mielkes rum och allt det andra är sig likt. Fasaden ser ut som den brukar göra, men jag gissar att bl a fönstren fått sig en uppfräschning (läs: färgen har slutat flagna).

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i DDR, Stasi, Tyskland. Bokmärk permalänken.