Wilhelm Agrell sågar Justitiekanslern Anna Skarheds svar i SvD

Professorn i underrättelseanalys, Wilhelm Agrell, har fått slutreplik i debatten i SvD angående professor Birgitta Almgrens bok och Justitiekanslern, JK:s, beslut att inleda förundersökning mot boken.

Man kan väl inte säga annat än att JK Anna Skarhed sågas utmed fotknölarna av Agrell, som genom sin tolkning av Skarheds tidigare inlägg konstaterar att forskarna borde vara tacksamma om de fortlöpande utsätts för förundersökningar, eftersom detta i sig skulle bidra till att det ömsesidiga förtroendet mellan stat och forskning säkerställs.

Det är en skarp penna han har, den gode Agrell. Förutom att ämnet är allvarligt och intressant kan den som intresserar sig för retorik ha ett och annat att lära av denna text.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i DDR, Säpo, Stasi, Sverige. Bokmärk permalänken.