Två dokumentärer om RAF och ockupationen av västtyska ambassaden

Ockupationen av västtyska ambassaden inleddes den 24 april 1975. Den resulterar i att två ur ambassadpersonalen dödas, liksom en av terroristerna. Sverige beslutar sig för att utvisa terroristerna.

En bra resumé med ögonblicksbilder har ni i dokumentären ”Rote Armee Fraktion – Die Chronik der RAF” som ligger på youtube här. I dokumentären (som ligger i 15-minutersdelar på youtube) intervjuas tidigare RAF:are liksom änkan till den mördade militärattachen von Mirbach. Autentiska bilder från samtiden visas också, vilket gör att jag kan rekommendera dokumentären även för den som inte är så hajj på tyska.

Ockupationen av västtyska ambassaden och dess bakgrund och efterspel skildras också i av P3 dokumentär som ni hittar här.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i Rote Armeefraktion (RAF), Säpo. Bokmärk permalänken.