Guillous brev till Abu Leila 1972 och Säpoförhöret 7 november 1973

RPS/Säks förhör med Jan Guillou från 7 november 1973, som jag citerade ur i förra inlägget, lades ut på Axess blogg för ett år sedan. Ni hittar det här.

Jan Guillous/Abu Iads brev till DPFLP-chefen Abu Leila ligger där också. Länk till detta har ni här. Tyvärr är den engelska originaltexten väldigt blek. RPS/Säks översättning är dock i högsta grad läsbar. Tänk på att sidorna inte ligger i bakvänd ordning, så börja med sid 4 för att sedan fortsätta med 3, 2, 1.

I länken hittar ni även Elwins s k promemoria.

Kommentar 2013: Materialet på Axess blogg är borta, varför jag länkat fram till samma material, som nu ligger på min sida.

Annonser

Om Lena Breitner

Journalist, fil kand i historia, fil mag i ekonomisk historia, fil mag i litterärt skapande (Författarskolan i Lund). Håller guidade vandringar om det hemliga Malmö med den tidigare underrättelseagenten Gunnar Ekberg. Forskar i egenskap av journalist på WWII, Stasi och kalla kriget. Har skrivit uppslagsordet Stasi för Nationalencyklopedien. Gav 2001 ut boken OmTango - om ordlösa samtal om konsten att kramas.
Det här inlägget postades i DPFLP, FiB/Kulturfront, IB-affären allmänt, IB-åtalet allmänt, Jan Guillou, Journalistik. Bokmärk permalänken.